Investeren in een fotograaf – 5 super goede redenen

De redenen waarom jij zou moeten investeren in een fotograaf, zijn tegenwoordig wat verder te zoeken. Want vandaag de dag maak je gemakkelijk zelf massa’s foto’s. Het is zo gemakkelijk om snel die smartphone uit de broekzak of de handtas te nemen en een foto te maken. En qua kwaliteit valt die, afhankelijk van je gsm, best goed mee. Maar toch zijn er nog redenen genoeg om een fotograaf te contacteren. Ik geef er je alvast 5:

Reden om te investeren in een fotograaf: Portret pasgetrouwd koppel dat samen geniet van het moment.

1. Zelf genieten

De voornaamste reden om een fotograaf (voor een feest vooral) in te schakelen vind ik persoonlijk dat je er zelf op het moment zelf niet moet mee bezig zijn. Dat geeft jou de mogelijkheid om helemaal te genieten van die mooie momenten.
Want geef toe, denken aan die foto nemen, zorgt er toch voor dat je toch weer er even niet meer helemaal bij bent en bezorgt je misschien zelfs stress.
Verder kan je ook helemaal geen deel uitmaken van al die mooie momenten. Want achter de lens, maak je jammer genoeg geen deel uit van het moment dat zich voor je lens afspeelt.
Dus gun jezelf volop te genieten van al die momenten.

Als je zelf foto’s neemt ben je niet bezig met genieten van het moment, maar met het juist in beeld brengen van dat mooie moment. Je zal van achter die lens ook nooit echt helemaal deel uitmaken van de mooie momenten die zich voor de lens plaatsvinden.

Reden om te investeren in een fotograaf: Groepsfoto's waar iedereen opstaat

2. Iedereen op de foto

Heb jij dat ook dat jij ofwel nooit mee op de foto staat, ofwel je je arm naar de lens ziet gaan?

Zonder fotograaf is er altijd iemand van de groep die niet bij op de foto zal staan. En geef toe dat dat toch altijd jammer is als die ene persoon mist.

Je kan natuurlijk ook met statieven werken, maar dan is het toch geluk hebben om die ene tel waarop iedereen in de slappe lach schiet op beeld te hebben. Het vraagt ook veel meer voorbereiding en spontane momenten mis je daardoor wel al eens.

Reden om te investeren in een fotograaf: Kwaliteit tijdens moeilijke lichtomstandigheden: MAS tijdens het blauwe uur

3. Kwaliteit

Hoewel heel wat smartphones tegenwoordig al prachtige kwaliteit foto’s afleveren. Blijft snelle bewegingen en weinig licht een hele uitdaging voor een GSM. Als je een foto achteraf wil afdrukken of zelfs vergroten, is een foto van een fotocamera toch iets geschikter.

Verder heb ik in mijn vele cursussen wel wat manieren geleerd om met verschillende lichtomstandigheden of snelle bewegingen om te gaan.

Reden om te investeren in een fotograaf: Zelf genieten van het moment tijdens een doop.

4. Delen wordt super gemakkelijk

Er worden vandaag de dag duizenden foto’s gemaakt, maar deze staan vaak gewoon op je eigen gsm. Af en toe zullen we er wel eens eentje delen via WhatsApp of nu en dan eens eentje op sociale media plaatsen, maar hele fotoreeks delen we nooit. En het is toch jammer dat anderen niet mee kunnen genieten van jouw mooie herinneringen.

Wanneer je een fotograaf inhuurt, of dit is toch zeker mijn manier van werken, zal deze de foto’s delen via een online galerij. Dit heeft vele voordelen:

  • Het is een mooi en makkelijk overzicht van jouw mooiste moment
  • Via een simpele link kan je de foto’s delen met familie, vrienden en andere aanwezigen
  • Fotoproducten, zoals een print aan de muur of een fotoboek, van jouw favoriete foto’s bestellen gaat supermakkelijk via enkele klikken.

Geef toe, wie houdt nu niet van simpele dingen?

Ik heb een voorbeeldgalerij gemaakt zodat jij exact weet wat je kan verwachten en ziet hoe makkelijk deze is.

Portret labrador

5. Het werk nadien gebeurt voor jou

Ken je dat, die fotoreeksen met 20 dezelfde foto’s? Of zo lijkt het toch, want elke foto is net dat tikkeltje anders. Hier lacht de ene maar kijkt de andere weg, dan is iemand anders weer afgeleid en ga zo maar door.

Wanneer je een fotograaf inhuurt moet je je dus niet alleen de dag zelf al geen zorgen maken, maar ook achteraf niet. Iemand anders zal voor jou zich bekommeren om de beste foto uit de reeks te selecteren. Zo kan jij van de eerste keer genieten van een reeks perfecte en unieke foto’s.

Kortom: Investeren in een fotograaf is 
jezelf en je geliefden intense geluksmomenten samen gunnen
waar je ook nog eens voor eeuwig een tastbare herinnering aan overhoudt.

Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

Test

Plan van aanpak – 3 fases van eerste tot laatste contact

Plan van aanpak – 3 fases van eerste tot laatste contact

No Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *