Plan van aanpak – 3 fases van eerste tot laatste contact

Hoe zorg ik ervoor dat jij je ideale fotoreportage ontvangt? Daarvoor heb ik een plan van aanpak om jou de mooiste herinneringen te bezorgen. Want een goede fotosessie vereist een degelijke voorbereiding, maar ook na de sessie ben je waarschijnlijk heel benieuwd wat er nu met jouw beelden gebeurd.

Verkenning

Jij hebt binnenkort een geweldig feest gepland en wil hier graag een fotoreportage van of jij wilt mooie herinneringen maken van leuke momenten samen en zoekt daarom een fotograaf. In je zoektocht kwamen je langs mijn website, Instagram of Facebook en het beviel je wat je daar zag.

Nadat je me contacteert om een concrete sessie in te plannen, wil ik graag even met je praten in plaats van schrijven/mailen, om een zo goed mogelijk idee te krijgen van jouw verwachtingen. Daarom stuur ik je een link toe waarmee je een afspraak in mijn agenda kan vastleggen. Je kiest op dat moment zelf of ik je telefonisch bel of we een videomeeting zullen hebben. Voor je de afspraak kan bevestigen, komt er ook nog een korte vragenlijst. Hiermee pols ik naar wat jij zoal verwacht van de fotosessie. Kan je nog niet op alles antwoorden? Geen probleem, laat de vraag dan gewoon leeg. Maar denk er wel al eens verder over na, want ik stel de vraag opnieuw tijdens ons gesprek.

Wanneer we na dit gesprek beide de klik voelen, stuur ik je een overeenkomst op zodat de verwachtingen voor iedereen duidelijk is. Na de ondertekening is de boeking definitief vastgelegd en hou ik de afgesproken datum vrij.
Ik stuur je kort voor de fotosessie nog even een herinnering aan wat je van me mag verwachten. Natuurlijk mag je me nog steeds contacteren wanneer je in tussentijd toch nog vragen of toevoegingen hebt.

De fotosessie

Overzicht receptie

Feesten

Bij feesten en recepties loop ik rond en neem van alles wat mijn aandacht trek foto’s. Om een goede herinnering te bewaren probeer ik het hele feest te vatten in mijn fotoreportage. Zo kunnen details zoals het buffet en versiering niet ontbreken, maar ook zowel overzichtsfoto’s als onopvallende portretten van mensen zijn van cruciaal belang. En uiteraard worden zeker ook de onverwachte momenten zoals het ontvangen van een uniek cadeau met bijhorende verbaasde reactie vereeuwigd.

Normaal doe ik tijdens het feest mijn ding en hebben we niet zo veel contact. Maar moest je tijdens het feest toch plots een beeld willen van een specifiek moment of van een bepaalde groep, kom dan zeker naar me toe.

Portret mama met baby

Fotoshoot

Ben je op zoek naar een mooi portret van jezelf (al dan niet met je gezin, familie of vrienden) om op te hangen aan die lege muur in je woonkamer, om leuke kaartjes te kunnen versturen of gewoon om als bureaubladachtergrond te gebruiken? Met een fotoshoot gaan we naar een leuk stukje natuur, stad of gebouw waar jij je goed voelt en maken we een leuke portretreeks. Ik begeleid je naar natuurlijk poses en geef je nu en dan gewoon doe-opdrachtjes om jouw mooiste en meest oprechte lach naar boven te halen.

Vader op stap met zoon en dochter

Kleine gelukmomentjes

Ben je niet zo voor al dat poseren of wil je toch die eens een herinnering aan die ene speciale activiteit die jullie vaak of eenmalig doen, dan kom ik daar gewoon een reportage van maken. Zo kan ik bijvoorbeeld de eerste fietslessen van je kind vastleggen of de verbaasde gezichten wanneer jij je zwangerschap of verloving aankondigd. Ik laat jullie lekker je ding doen en ik schiet ondertussen mooie beelden van jouw moment. Zo kan jij zowel op het moment zelf als enkele jaren later 100% genieten van die kleine gelukjes.

Natuurlijk kan dit voor 1001 activiteiten. Denk maar aan samen koekjes bakken, een boardgamenight met je vrienden of een bezoek aan de speeltuin met je kleinkind zijn maar enkele voorbeelden.

Verwerking

Na de sessie ga ik zo snel mogelijk aan de slag om jullie beelden te verwerken.
Ik begin met het selecteren van de beste beelden. Zo vergelijk ik die 50 bijna identieke groepsfoto’s en kies de beste er uit en haal ik de nietszeggende beelden er tussenuit. Zo kan jij genieten van enkel de beste beelden en moet je zelf je hoofd niet te breken (Uitgezonderd als je die top 20 moet maken voor in je fotoalbum uiteraard).
De selectie die overblijft worden stuk voor stuk ontwikkeld op de computer. Belichting, contrast etc. worden gefinetuned. Dit is te vergelijken met de donkere kamer van vroeger. Buiten die vlieg op je neus of een stofje in de lucht, wordt de foto niet aangepast.
Zodra alle foto’s verwerkt zijn, worden ze opgeladen naar de online galerij.
Wanneer de finale betaling ontvangen is, stuur ik je je persoonlijke link naar de online galerij. In deze galerij kan je dan 90 dagen onbeperkt zelf genieten, (stukjes) delen met anderen en afhankelijk van onze overeenkomst ook foto’s downloaden. (Al dan niet downloadbaar is afhankelijk van wat je kiest uit mijn aanbod)

Kort nadat jullie toegang hebben gekregen tot de galerij, stuur ik je ook nog een vragenlijst op om naar je ervaring te polsen. Daarmee help je mij, maar ook jezelf, om de volgende sessie nog beter te maken.

Jouw plan van aanpak?

Bevalt mijn plan van aanpak jou? Zet me dan zeker in jouw plan van aanpak en geef me een berichtje naar welk moment jij uitkijkt en waar je mooie tastbare herinneringen van wilt. Dan starten we samen jouw traject naar een prachtige fotoreportage.

Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

Investeren in een fotograaf – 5 super goede redenen

Investeren in een fotograaf – 5 super goede redenen

No Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *